Persbericht 18 5 2020

De Koninklijke Vereniging Historische Woonsteden en Tuinen van België is verheugd over de recente beslissing van de federale overheid om de maatregelen tegen het coronavirus te versoepelen.

Die versoepeling laat toe dat Historische Woonsteden en Parken opnieuw kunnen open gaan, uiteraard mits inachtneming van de nodige veiligheidsmaatregelen:
– Reservatie van toegangstickets via website, mail of telefoon
– Naleven van de regels m.b.t. social distancing

De kastelen van Laarne (zie bericht) en Corroy, die toebehoren aan en uitgebaat worden door de Vereniging, zullen vanaf eind juni opnieuw de poorten openen, rekening houdend met de gevraagde maatregelen. Andere Historische Woonsteden en Parken, eigendom van onze leden, zullen binnenkort ook weer bezoekers verwelkomen. De lijst daarvan zal op onze website raadpleegbaar zijn.

Het toerisme in eigen land kan nu terug op gang komen. Wij hopen dat de bezoekers talrijk zullen zijn. Ze zullen hartelijk ontvangen worden, want bij ons staat gastvrijheid hoog in het vaandel!

Alle bepalingen werden opgenomen in het Ministerieel Besluit dat op 15 mei 2020 in het Belgisch Staatsblad verscheen.
(Belgisch Staatsblad 15.5.2020 Ed. 3 : Ministerieel besluit houdende wijziging van het ministerieel besluit van 23 maart 2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus COVID-19 te beperken: Artikel 1, §7, bl. 35732)

In naam van de Raad van Bestuur,
B. de Gerlache de Gomery,
Voorzitter

P.S. In dit stadium blijven alle massa evenementen en spektakels verboden.

Contact voor de pers:
HWTB administratie@historische-woonsteden.be |+32 2 644 5005 | 
Kasteel van Laarne: https://www.kasteelvanlaarne.be
Kasteel van Corroy : http://www.corroy-le-chateau.com